Overnachten


kaart met logiesadressen. Klik op de iconen voor nadere informatie.

Meerdaagse fietstocht
Friesland is een toeristische trekpleister. Er zijn dan ook volop mogelijkheden om te overnachten, regelmatig verspreid langs de route. Dat maakt de fietsen langs de Elfsteden ook bijzonder geschikt voor de 'trage' fietser, die per dag bescheiden afstanden wil afleggen.

Bijzondere overnachtingen
Op de kaarten vind je zo'n 70 logiesadressen en 60 campings die alle dicht aan de route liggen. Voor een route van 256/326 km betekent dit dat je een zeer ruime keus hebt. Niettemin is de lijst een selectie van het totale aanbod aan logies langs de route. Gezocht is naar adressen die zich onderscheiden in kwaliteit, charme, gastvrijheid voor fietsers en betaalbaarheid.

Bêd & Brochje
Je kunt kiezen uit hotels of logies met ontbijt, of Bêd & Brochje, zoals de Friezen dat noemen, de ideale manier om met de mensen uit de streek kennis te maken.
De logiesadressen staan op de kaart. Klik op de iconen voor nadere informatie over het betreffende adres. In de vensters staan naam, aard van de accommodatie, adres, telefoonnummer, verwijzing naar de website van de aanbieder en een foto. Zover adressen terug te vinden zijn op populaire boekingssites, is een link naar de betreffende pagina gemaakt. Naast dat je via deze sites kunt reserveren bieden ze beoordelingen van gasten. Zo krijg je een goed beeld van het aanbod.
kaart met kampeerterreinen. Klik op de iconen voor nadere informatie.

Kamperen
Gekampeerd kan er worden op de reguliere campings, die vaak van alle gemakken voorzien zijn. Bijzonder aanbevolen zijn de boerencampings, waarvan er in Friesland veel zijn. Kijk vanuit je tent uit over de weilanden en de meren.
Enkele campings hebben ook trekkershutten. Zie het onderstaande kaartje voor de adressen.kaart met trekkershutten

Slaapschepen
Bijzonder is een overnachting op een 'slaapschip'. Wie toerisme in Friesland zegt, zegt watersport. De grote zeilschepen van de chartervloot zorgen voor een prachtig beeld op de Friese meren. Wanneer de charterschepen in de haven liggen kun je bij vele daarvan terecht voor "boat en breakfast".
Je kunt ze vinden in de havens van Leeuwarden, Akkrum, Sneek, Stavoren, Workum, Makkum, Harlingen en Franeker. Overnachtingen kun je boeken via slaapschepen.nl

Reserveren
Met name voor logies met ontbijt-adressen geldt, dat reserveren van te voren altijd gewenst is.

Alle adressen vind je ook op de Alles-op-1 kaart